Architectenbureau Willem de Groot Apeldoorn https://www.wdgarchitectenbureau.nl Architectenbureau Willem de Groot Apeldoorn Tue, 14 Mar 2017 19:50:07 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2 https://www.wdgarchitectenbureau.nl/wp-content/uploads/2018/05/favicon1-55x55.png Architectenbureau Willem de Groot Apeldoorn https://www.wdgarchitectenbureau.nl 32 32 Sponsoring RAZ-Rally https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/sponsoring-raz-rally/ Fri, 18 May 2018 13:02:43 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1417 Zaterdag 26 mei organiseert Rotary Apeldoorn Zuid weer de jaarlijkse rally. Dit jaar zijn wij medesponsor van dit mooie evenement. De opbrengsten gaan naar een initiatief van de Code Club Apeldoorn om kinderen van 8 tot 12 op basisscholen een programma aan te bieden waarin ze leren software te coderen. Een waardevol initiatief dat door ARCHITECTENBUREAU WILLEM DE GROOT van harte wordt ondersteund.

]]>
GAAV bv zoekt stagiair https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/gaav-bv-zoekt-junior-revit/ Thu, 11 May 2017 09:49:39 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1358 GAAV is een bouwkundig ontwerp- en adviesbureau en is opgericht door:

Het Architectenhuis
Artec architecten
GSG architecten
Architectenbureau Van Erken Calandt en
Architectenbureau Willem de Groot

Bij GAAV wordt in een compact team gewerkt aan 3D modellen, bestekken, uitvoering en toezicht. De medewerkers van GAAV en de architecten werken met elkaar op 1 locatie. Creativiteit, kennis en ervaring kunnen zo optimaal uitgewisseld worden.

 

Omschrijving van het werk:
Het maken van (3D) bouwtekeningen in diverse stadia van een project: van presentatie tekeningen tot en met werktekeningen.

Gevraagd wordt:
Stagiair op niveau HBO Bouwkunde
Kennis en ervaring (en/of veel affiniteit/enthousiasme) met het 3D tekenprogramma Revit
Zowel in teamverband als ook zelfstandig kunnen/willen werken
Heeft ruimtelijk inzicht en kan oplossingsgericht denken

Overig:
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan een brief t.a.v. Ronald Plug naar info@gaav.nu
Wij sturen je zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging en geven je inzicht in de eventuele vervolgstappen.

 

 

]]>
Vermelding op zelfbouwinnederland.nl https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/vermelding-op-zelfbouwinnederland-nl/ Fri, 04 Dec 2015 14:07:05 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1116 Sinds kort staat ARCHITECTENBUREAU WILLEM DE GROOT vermeld op de site van Zelfbouw in Nederland. Deze site biedt zelfbouwers of bouwgroepen inspiratie en informatie over alles wat nodig is om een eigen huis te bouwen of een project te ontwikkelen. Dat kan als particulier opdrachtgever (PO) of samen met anderen (collectief particulier opdrachtgeverschap, CPO)
Voor meer informatie kijk op de website:

http://www.zelfbouwinnederland.nl/architect/profiel/501/ARCHITECTENBUREAU+WILLEM+DE+GROOT

]]>
WOONHUIS TE DEVENTER OP DE WEBSITE VAN HOMIFY.NL https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/woonhuis-te-deventer-op-de-website-van-homify-nl/ Fri, 04 Dec 2015 14:05:37 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1114 ‘We nemen je mee naar een huis waarin je echt kunt wonen, ontspannen en werken. Een thuis dat duidelijk een concrete kennis en ervaring weerspiegeld. Zaken waar ARCHITEKTENBUREAU WILLEM DE GROOT bekend om staat. Het is een woning die in nauwe samenwerking met de bewoners tot stand gekomen is. De opdrachtgever heeft zijn of haar wensen duidelijk aangegeven, waarop de architecten aan de slag konden. Het resultaat is dus persoonlijk en excellent’.
Zo begint de presentatie van een moderne woning in Deventer op de website van Homify.nl

De volledige publicatie is terug te vinden via de volgende link:
https://www.homify.nl/ideabooks/149996/strak-woonhuis-met-een-moderne-twist

]]>
GAAV van start https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/gaav-van-start/ Tue, 09 Jun 2015 11:34:05 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1091 GAAV: NIEUW BACKOFFICE VAN 5 ARCHITECTENBUREAU’S UIT APELDOORN E.O.

Het Architectenhuis, Artec architecten, GSG architecten, Architectenbureau Van Erken Calandt en ARCHITECTENBUREAU WILLEM DE GROOT hebben hun BackOffice gebundeld en daarmee versterkt.

Bij GAAV werken tekenaars, 3D modelleurs, bestekschrijvers, bouwbesluit deskundigen en directievoerders. Zij werken de ontwerpen van de architecten, maar ook van andere marktpartijen, verder uit en begeleiden de uitvoering. Na de zomer zal het personeel van GAAV op 1 locatie gaan werken. Kennis en ervaring kunnen zo optimaal uitgewisseld  worden. Zo zijn de bureaus samen groot en kunnen zij de opdrachtgevers blijven voorzien van hoogwaardige dienstverlening. De architecten zijn enthousiast over deze samenwerking en verwachten grote opdrachten aan te kunnen.

Er is geen sprake van een fusie, de deelnemende architectenbureaus behouden hun eigen identiteit.

 

Voor meer informatie kijk op de website: www.gaav.nu

]]>
Zwembad Urk verwarmd uit afvalwater https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/zwembad-urk-verwarmd-uit-afvalwater/ Thu, 24 Jul 2014 13:47:37 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1038 Na een periode van ontwerpen, druk overleg met het bouwteam en de klankbordgroep en calculeren is op woensdag 23 juli het contract voor uitvoering van de ver(nieuw)bouw van zwembad ’t Bun getekend. Op de foto Kees Jansen ( hollander techniek) en Geert Post ( wethouder Urk).

Vanaf nu kan er volop gewerkt worden aan de uitvoeringstekeningen en de bouwvoorbereiding. Volgens planning beginnen de werkzaamheden medio september.Tot het voorjaar van 2016 zal de ver(nieuw)bouw in verschillende fasen tot stand komen. Een mooie uitdaging voor wat betreft de planning en logistiek want het zwembad blijft tijdens de bouw in bedrijf.

Hoofdaannemer van het project is hollander techniek en het bedrijf is tevens verantwoordelijk voor de technische installaties. Draisma is de bouwkundig aannemer en ARCHITECTENBUREAU WILLEM DE GROOT blijft betrokken bij de esthetische begeleiding van het project.

 

( Uit de Stentor van 4 juli 2014 )

Het water in zwembad ‘t Bun wordt straks verwarmd uit afvalwater. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders op Urk besloten. Met deze techniek, ook wel riothermie genoemd, is Urk een koploper.

Het unieke aan dit project is namelijk dat warmte wordt teruggewonnen uit ongezuiverd afvalwater. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de rioolpersleiding van Waterschap Zuiderzeeland. Deze voert een groot deel van het afvalwater uit de kern Urk af en ligt op 100 meter van het zwembad. De leiding loopt van het hoofdgemaal naar de waterzuiveringsinstallatie in Tollebeek. Deze duurzame manier van verwarmen wordt naar verwachting komend najaar gerealiseerd.

Riothermie, winning van warmte uit afvalwater, is een van de vele mogelijkheden om gebouwen duurzaam te verwarmen. Riothermie onderscheidt zich van andere duurzame technieken door de leveringszekerheid. Dat komt doordat riolen lang blijven liggen en het hele jaar door afvalwater afvoeren. Op verschillende plaatsen in Nederland wordt al wel warmte uit gezuiverd afvalwater benut voor verwarmen van gebouwen.

Wethouder Geert Post is erg blij met deze duurzame verwarming van het zwembad. “We hebben straks een modern zwembad en daarbij hoort een eigentijdse en milieuvriendelijke manier van verwarmen”, aldus de wethouder.

]]>
Verzet tegen woningbouw quotum van de provincie Gelderland https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/verzet-tegen-woningbouw-quotum-van-de-provincie-gelderland/ Thu, 10 Jul 2014 08:04:59 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=1021 De gemeenteraad van de gemeente Voorst heeft unaniem de motie “Grond onder de voeten” aangenomen.

De aanleiding tot deze motie is het verlagen van het quotum te bouwen woningen door de provincie. In de motie wordt het College opgedragen samen met regiogemeenten de provincie ervan te overtuigen dat er meer en dus niet minder woningen in het quotum opgenomen moeten worden.

Het nieuwe beleid van de provincie haalt niet alleen een streep door de woningbouwplannen van de gemeentes maar belemmert ook plannen om bestaande gebouwen om te vormen naar woonvoorzieningen voor bijvoorbeeld jongeren en startende gezinnen. En dat terwijl het herbestemmen van gebouwen, mede in relatie tot het verduurzamen van de bestaande voorraad, een landelijke ambitie is. Nu zal dat echter op minder medewerking van lokale overheden kunnen rekenen omdat het ten koste zal gaan van het toch al naar beneden bijgestelde quotum.

Een prima initiatief derhalve wat hopelijk positief uit gaat pakken.

]]>
Nieuw: architecten spreekuur in de gemeente Voorst https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/architectenspreekuur-in-de-gemeente-voorst/ Tue, 01 Jul 2014 15:56:48 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=123 Bent u van plan uw woning, praktijk of bedrijf te verbouwen of nieuw te bouwen? Dat is geweldig om te doen maar het kan zijn dat u behoefte heeft aan aanvullende informatie.

Een architect kan daarbij van dienst zijn en daarom houdt ARCHITECTENBUREAU WILLEM DE GROOT  het architectenspreekuur. Al pratend en schetsend bekijken we dan samen de mogelijkheden van uw ideeën.

Vragen over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het budget worden besproken. Ook een mooi moment voor u om te ontdekken wat een architect voor u kan betekenen. Het gesprek is gratis, vrijblijvend en de afspraak kan op locatie of bij Willem de Groot. Mail willem@wdgarchitectenbureau.nl of bel 06 51400171 voor het maken van een afspraak.

En goed om te weten:

Bij het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar vallen de arbeidskosten onder het 6%-tarief.
Ook het schoonmaken in woningen valt onder het 6%-tarief. Hierbij geldt dat de woning niet ouder dan 2 jaar hoeft te zijn.
Het 6%-tarief geldt ook als u als hoofdaannemer het werk uitbesteedt aan een onderaannemer. Maakt het werk deel uit van een groter aannemingswerk? Dan splitst u in uw offerte en factuur de werkzaamheden die onder het 21%-tarief vallen en de werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen.
De exacte omschrijving van werkzaamheden die onder het tarief van 6% vallen is te vinden op de site van de belastingdienst, www.belastingdienst.nl

]]>
Woningtekort in 2020 naar 290.000 eenheden https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/woningtekort-in-2020-naar-290-000-eenheden/ Mon, 27 Jan 2014 16:24:29 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=186 Volgens de nieuwste Primos-prognose van onderzoeksbureau ABF moet er snel gebouwd worden, ‘eventueel met minder kwaliteit’.

Maar laten we dan vooral leren van het verleden en geen herhaling van de jaren tachtig nastreven.

Kleiner, compacter bouwen is mogelijk een deel van de oplossing maar het inleveren van kwaliteit mag dat niet zijn. Het spook van de jaren tachtig doemt op, toen veel ‘rotzooi’ werd gebouwd, waar nu eigenlijk alleen de sloophamer nog helpt. Nederland moet in deze crisistijd niet afzakken naar goedkoop, snel bouwen en ontwikkelen, zonder creatieve en innovatieve kwaliteit.Roblox Hack No Survey No Download

Het is verstandig om onder meer met een Primos-model de woonbehoefte in te schatten.

Maar door de cijfers over het verwachtte woningtekort te relativeren en de spanningsindicatie te noemen, wordt het ook duidelijk dat hoewel die druk er is, de markt fundamenteel is veranderd.

De behoeften van mensen zijn veranderd, zijn specifieker geworden. Jongere generaties streven niet meer naar eigen bezit. Ze zijn gericht op delen of tijdelijk gebruik. Geen huis, maar wonen. Geen auto, maar mobiliteit. Dat zijn andere markten dan we gewend zijn. We moeten bouwen voor de toekomst. Dat kan, als we erkennen dat behoefte, markt en innovatie elkaar op een suboptimaal punt vinden. Niet de bouw en overheid, maar architecten en bewoners zijn de sleutels tot succes.

Door Fred Schoorl, directeur van de branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus BNA

]]>
Mijn energiezuinige woning https://www.wdgarchitectenbureau.nl/nieuws/mijn-energiezuinige-woning/ Mon, 27 Jan 2014 15:57:00 +0000 http://www.wdgarchitectenbureau.nl/?p=181 Als actief lid van EnergieRijk Voorst is Willem de Groot nauw betrokken bij dit nieuwe project.

Doel van het project is te helpen bij het energiezuiniger maken van de eigen woning.

EnergieRijk Voorst is een coöperatieve vereniging en bestaat uit vrijwilligers die burgers en organisaties in de gemeente Voorst helpen om slimmer met energie om te gaan. Daarnaast wil de coöperatie ook zelf duurzame energie opwekken die ten goede komt aan de leden. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers. Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Iedere woning is energiezuiniger, comfortabeler en gezonder te maken, maar waar begin je? Voor je met je woning aan de slag gaat, wil je wel eerst weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn. En ook belangrijk: hoeveel geld bespaart u op de energierekening, heeft u in de winter warme voeten en in de zomer een koele slaapkamer?

Een comfortabel en zuinig huis begint met een goed advies.

Veel mensen overwegen om hun huis comfortabeler en zuiniger te maken. Maar er komen veel vragen op als je kritisch naar je eigen huis kijkt. Is het verstandig om die oude verwarmingsketel te vervangen? Wat levert het op als ik mijn muren en dak isoleer? Hoe lang duurt het voor ik dubbele beglazing heb terugverdiend? Kan ik niet beter zonnepanelen nemen?

EnergieRijk Voorst heeft twee ervaren energieadviseurs uit de regio geselecteerd.  Samen met de bewoners kijkt de adviseur naar hun huis en naar hun specifieke wensen en ideeën. Op basis van dit gesprek maken zij samen met de bewoners een maatregelenplan, geven zij inzicht in de kosten en de verwachte besparingen op de energierekening.

Met dit advies kunnen gericht offertes aangevraagd worden bij aannemers en bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. De energieadviseur kan helpen bij de beoordeling van de offertes en de begeleiding van de werkzaamheden.

Voor het energiezuiniger maken van de woning is via de gemeente een subsidie beschikbaar van maximaal € 500. Als minimaal 6 buurtgenoten of anderen binnen de gemeente maatregelen nemen, is nog eens € 250 extra subsidie (burenbonus) te verkrijgen.

Voor meer informatie: www.energierijkvoorst.nl

Watch Fifty Shades Darker (2017) Full Movie Online Streaming Online and Download

]]>