Referenties

Referenties

Wat onze opdrachtgevers zeggen over ons

 

Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Architectenbureau Willem de Groot.
Een betrouwbare partner die vooral ook creatief bleek: precies waar we hem voor nodig hadden.
Willem de Groot is er in geslaagd de tekening naar onze wensen goedgekeurd te krijgen bij de aanvraag van de bouwvergunning van de gemeente. Dat was niet vanzelfsprekend in ons geval en is hem door goede gesprekken en motivering/toelichting gelukt.
Daarnaast heeft hij zowel de nieuwbouw als de verbouw zeer passend gemaakt op de bestaande bouw. Een extra raam binnen in het bestaande gebouw. Wie verzint het ? Willem dus en dit pakt zeer goed uit in het plaatje. De stijl van de nieuwbouw sluit naadloos aan op de bestaande bouw.
Daarnaast heeft Willem ons begeleid in de selectie van de aannemer. Met zijn deskundigheid, overzicht en rust heeft hij ons geholpen de juiste beslissing te nemen.

Al met al een meer dan plezierige ervaring.

Han Klaasen en Ada Jongkampopdrachtgevers

In het najaar van 2013 hebben wij de opdracht voor de vernieuwbouw van zwembad ’t Bun te Urk gegund aan de combinatie van Architectenbureau Willem de Groot, Hollander installatietechniek en aannemingsbedrijf Draisma.

Gedurende het project hebben wij intensief samengewerkt met Willem de Groot en hem leren kennen als een pragmatisch architect met een ruime kennis van zwembadbouw.

Wij zijn van mening dat er een prachtige accommodatie is verwezenlijkt waarin de integratie tussen oud en nieuw bijzonder goed gelukt is. Hoewel de nodige wijzigingen zijn doorgevoerd is Willem de Groot een stabiele factor gebleken. Altijd bereid om mee te denken om te komen tot het maximaal haalbare binnen het budget en de planning. De reacties van de gebruikers zijn bijzonder positief. Men ervaart het zwembad als een ruime, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke accommodatie waarin de visie van de architect duidelijk herkenbaar is.

Met dank aan Willem de Groot voor de fijne, constructieve samenwerking.

C.L. van Veenprojectleider gemeente Urk

Het ontwerp is op een creatieve en zorgvuldige manier ingepast op de locatie waarbij veel aandacht besteed is aan de interne zichtlijnen en contact met de buitensporten. En het gehele project is binnen de planning en binnen het gestelde budget gerealiseerd

J.T.W. Blijdensteinnamens het bestuur van Sportvereniging Broekland

In de periode september 2007 tot en met januari 2008 maakte u het ontwerp, bouwtekeningen en bestek voor de sportzaal aan de Beijnenlaan In Brummen.Bijzonder aan deze sportzaal is dat deze aan het al bestaande zwembad gebouwd moest worden en daar één geheel mee moest vormen. We kunnen stellen dat dit prima is gelukt.We zijn dan ook tevreden met uw inbreng in dit proces en danken u voor uw inzet

H. de Boergemeentelijk projectleider namens de Gemeente Brummen

Naar aanleiding van het Programma van Wensen heeft Willem de Groot zich uitstekend verdiept in de kwaliteiten die voor ons werk nodig zijn, waarbij hij aandacht had voor overleg met de opdrachtgever en gebruikers en in staat is gebleken om binnen het budget functionele en tegelijkertijd esthetische oplossingen te bedenken

A.A. Reindersdirecteur Pronova Praktijkonderwijs te Winterswijk

In het voorjaar van 2010 hebben wij Willem de Groot, als architect, benaderd om samen met ons een plan uit te werken om de oude bakkerij, aan de Rijksstraatweg te Voorst, om te bouwen naar een Kindercentrum. Willem had al eerder een kinderopvang gerealiseerd en was bekend met de feiten omtrent wet- en regelgeving kinderopvang. Willem de Groot heeft de bouwtekening gemaakt en het bestek geschreven met de daarbij behorende kostenraming. Door de GGD en de Gemeente worden hoge eisen gesteld aan de brandveiligheid en ventilatie. De aanvullende eisen hebben wel geleid tot een langere doorlooptijd van het vergunningentraject en extra kosten.

Willem de Groot had hele praktische en goede ideeën voor de inrichting van het gebouw. Deze zijn zo ook gerealiseerd. Hij is een erg prettig architect om mee samen te werken. Hij kent de wet- en regelgeving goed, luistert naar de opdrachtgever en zet dit om in een mooi plan. Hoewel de bouwbegeleiding niet in zijn opdracht zat weerhield dat hem er niet van om regelmatig te komen kijken. Wij vonden zijn betrokkenheid erg prettig.

Wij bevelen Willem de Groot als architect ten zeerste aan

Marien en Herma Ruijschnamens KDV Ut Trepke te Voorst