Apeldoorn – outdoor centrum

Apeldoorn – studie naar haalbaarheid Outdoor Centrum
Op verzoek van Klimbos Veluwe is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een nieuw outdoor centrum te kunnen realiseren in Stadspark Berg en Bos te Apeldoorn. Het plan is gecombineerd met ruimten voor de onderhoudsdienst van het park, een informatiepunt en openbare toiletten voor bezoekers.
Het plan is ingepast in een boomrijke omgeving waarbij de bestaande bomen vrijwel allemaal gehandhaafd zijn. Het plan meandert door de bomen en maakt gebruik van aanwezige hoogteverschillen. Een plaatselijk talud wordt doorbroken waardoor daar meer hoogte in het gebouw ontstaat zonder het dak noemenswaardig op te hogen.
De hoofddraagconstructie bestaat uit massieve houten wanden en daken. Aan de buitenzijde geïsoleerd en voorzien van verticaal geplaatste houten delen met verschillende dikte en breedte. Grote glazen puien halen het licht binnen en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Om het duurzame karakter te versterken is een vegetatiedak toegepast. De opdrachtgever en de gemeente hebben enthousiast gereageerd op het ontwerp.