Apeldoorn – bedrijfshuisvesting Uniechemie

Projectbeschrijving – uitbreiding en verbouwing Uniechemie

Voor Uniechemie, een vooraanstaand importeur en groothandel voor de koudetechniek en luchtbehandeling is een nieuw kantoor en dienstencentrum ontworpen.

Op de bestaande locatie is het oude kantoor vervangen door 2 lagen nieuwbouw. Het bestaande magazijn is voorzien van een nieuwe buitenhuid en de logistiek is verbeterd door twee nieuwe toegangen en een nieuw expeditiekantoor te maken.

Het nieuwe hoofdvolume met de hellende daken sluit aan bij het magazijn en is karakteristiek voor Uniechemie. De nieuwbouw in twee lagen aan de straatzijde vormt een markant gebouw en onttrekt zich aan de middelmaat die de hedendaagse bestaande industrieterreinen kenmerkt.

De volgende maatregelen hebben geresulteerd in een duurzame werkomgeving;  een dubbel dak waarbij de spouw tussen dakplaat en dak pakket geventileerd wordt, de toepassing van een VRV systeem voor gecombineerd verwarmen en koelen (geen gasverbranding meer), hoge kantoorzones door het hellende dak, veel daglichttoetreding en een uitstekende akoestiek. Baksteen, stalen dak- en gevelplaten en aluminium puien zijn onderhoudsarm en versterken het duurzame karakter.