Biddinghuizen – multifunctioneel centrum

Projectbeschrijving – multifunctioneel centrum Flevostrand

Net achter de rietkragen van het Veluwemeer ligt, tegenover Harderwijk, Molecaten Park Flevostrand. Een prachtige locatie voor de watersportliefhebber.

Het nieuwe centrum is een combinatie van zwembad, restaurant, snackbar, winkel en activiteitenruimten voor kinderen. Centraal in het gebouw zijn de receptie en personeelsvoorzieningen terug te vinden. Het centrum sluit aan bij de omliggende tennisbanen en het tot openluchtbad omgebouwde voormalige binnenbad. Heel herkenbaar is de gelamineerde houtconstructie, de duidelijke kleurstelling van de gevels in zwart en wit en de koperkleurige dakbedekking. Om vanuit de horeca en vanaf het grote dakterras optimaal van het uitzicht naar het Veluwemeer te genieten liggen deze voorzieningen op de verdieping. De maritieme sfeer is duidelijk terug te vinden in het interieur van onder andere de receptie en het restaurant.

Het voorlopig ontwerp van Hooft Graafland Architecten is door ons verkleind en daarna zorgvuldig uitgewerkt tot een definitief ontwerp, bestek- en uitvoeringstekeningen en vanwege onze ervaring met deze projecten hebben we ook het bouwtoezicht gedaan.