Sneek – sportaccommodatie

 

 

Projectbeschrijving – sportaccommodatie Schuttersveld

Drie in één is de meest compacte omschrijving voor deze accommodatie. Het  sportcentrum is onderdeel van het compleet nieuwe sportpark Schuttersveld met voetbalvelden, atletiekbaan, korfbalvelden, honkbalveld, kaatsvelden, wielerbaan en skeelerbaan.

De accommodatie huisvest een voetbalvereniging met een horecavoorziening en kleedaccommodatie, een korfbal- en atletiekvereniging met eigen horeca en kleedaccommodatie en een sporthal en gymzaal met eigen horeca en kleedaccommodatie. De drie horeca ruimten zijn op de hoekpunten geplaatst en onderscheiden zich in hoogte, dakvorm, kleur en materiaalgebruik. De ligging garandeert een optimaal contact met de buitensporten. De toegepaste kleuren zijn niet dominant en verkleinen de schaal van het gebouw in het weidse Friese landschap.

De plattegrond is opgebouwd rond een aantal interne verkeersaders die de gehele accommodatie ontsluiten. In het gebruik is er echter een strikte scheiding gehanteerd en beperkt de integratie zich tot interne zichtlijnen.

De sporthal is de eerste in Nederland welke uitgevoerd is met vloerverwarming gecombineerd met aardwarmte.