Winterswijk – projectontwikkeling woningbouw

Projectbeschrijving – nieuwbouw 18 woningen Huininkhof

De stedenbouwkundige uitwerking was onderdeel van de opdracht. Door de wisselende kap vormen in combinatie met verschillende woningtypes krijgen de afzonderlijke straten een duidelijk eigen karakter binnen het plan. De woonstraten liggen niet evenwijdig aan elkaar waardoor we de voorgevel rooilijn verspringend konden uitvoeren. Dit geeft een spannend straatbeeld.

Het bestaande groen is geïntegreerd in het plan en versterkt de woonkwaliteiten van dit project. De vaste  tuinafscheidingen zijn mee ontworpen en samen met de heggen uitgevoerd als onderdeel van het project.

Voor dit project is een deel van de woningen door IAA ontworpen en een deel door Willem de Groot.

De woningen vormen een eenheid in kleurstelling, materialisatie en architectonische uitstraling. Hierbij wordt gerefereerd naar de karakteristieke jaren 20 – 30 uitstraling van de woningen aan de nabijgelegen Eelinkstraat.

Deze uitstraling is terug te vinden in de nieuwbouw van het type Domus waarvan 6 twee onder één kap woningen en 9 vrijstaande geschakelde woningen zijn gerealiseerd. Het type Limbus bestaat uit  3 vrijstaande bungalows als afsluiting van het plangebed en als overgang naar de groene omgeving. De bungalows kenmerken zich door een royale plattegrond in twee varianten. Als generatiewoning met alle leefruimtes op de begane grond of als woning voor meerdere doelgroepen met twee ruime kamers en een badkamer op de verdieping.