Rheden – renovatie zwembad de Hangmat

Op 3 mei 2014 heeft wethouder Haverkamp de officiële openingshandeling verricht. De eerste enthousiaste bezoekers namen al meteen een duik. De gerenoveerde bassins kunnen voortaan ’s avonds worden afgedekt met ‘roldekens’, waardoor het water minder afkoelt en verdampt. De verwarming van het water geschiedt nu deels met energie die wordt gewonnen door zonnepanelen.

Het 50 jaar oude zwembad in Rheden was aan renovatie toe om aan de huidige- en toekomstige regelgeving te kunnen blijven doen. De gemeente heeft in samenspraak met Dorpsbelang, Actiecomité behoud openluchtbad Rheden, de vrijwilligers en Zwemvereniging PFC een programma van eisen en wensen opgesteld. Het project betreft het ontwerp, de realisatie en het onderhoud.

Aan de hand van het programma van eisen en wensen is samen met Hollander techniek en Draisma een plan gepresenteerd. In het ontwerp is gekozen voor onderhoudsarme materialen en energiebesparende maatregelen.

De belangrijkste doelstellingen zijn:

Recreatief bad voor jong en oud, mogelijkheden t.b.v. zwemsport, verlagen van de exploitatiekosten, verlagen van de onderhoudskosten en technische levensduur verlengen.